H1: 6rem / 95% / -0.2rem

H1: 6rem / 95% / -0.2rem

H2: 4rem / 100% / -0.1rem

H2: 4rem / 100% / -0.1rem

H3: 3.5rem / 100% / -0.1rem

H3: 3.5rem / 100% / -0.1rem

H4: 3rem / 100% / -0.1rem

H4: 3rem / 100% / -0.1rem

H5: 2rem / 100% / -0.05rem
H5: 2rem / 100% / -0.05rem
Subtitle: 0.875rem / 182% / 0rem

Body: 1rem / 182% / 0rem

Strategie
Verandermanagement

Changekitchen en Organize Agile bundelen krachten

Strategie
Verandermanagement

Changekitchen en Organize Agile bundelen krachten

Geschreven door
Changekitchen
01-02-2024

Sinds vorige zomer bundelen we onze krachten met Organize Agile. Dat deden we tot nu toe vooral achter de schermen. We werken weliswaar al een tijd samen in ons nieuwe kantoor, in de Pastoe Fabriek in Utrecht. Maar naar de buitenwacht opereerden we nog vooral onder onze eigen labels. Nu gaat dat veranderen. Ook de voormalige Changekitchen labels, Culture & Change en Strategy & Performance hebben we losgelaten en zijn één met ons merk Changekitchen. We laten steeds meer zien hoe wij één Changekitchen zijn. En hoe wij sámen nog beter en duurzamer verschil maken bij complexe veranderopgaven.

Samen maatschappelijk écht meer impact te maken

Een belangrijke stap, omdat we denken onze klanten zo beter te kunnen ondersteunen bij hun complexe veranderopgaven. We delen de ambitie om duurzaam het verschil te maken. Denk aan vraagstukken rond bestaanszekerheid, toekomstbestendige zorg en passender onderwijs, de energietransitie of beter milieumanagement. Maar zeker ook over hoe betrokken organisaties zélf kunnen transformeren om deze opgaven samen het hoofd te bieden.

Door de samenvoeging zijn we met ruim vijftig veranderaars en hebben we meer perspectieven, ervaringen en specialismen aan boord. Zo kunnen we ingezet worden als interimprofessional, organisatieadvisieur, trainer en (team) coach, op gebieden van opgavegericht werken, duurzame transformaties, wendbare strategieën, systemisch (re)organiseren en agile leiderschap. Met al deze mensen samen kunnen we niet alleen de groter wordende complexiteit aan, we zijn ook beter in staat om ‘dreamteams’ op te stellen die precies dát bieden wat organisaties nodig hebben.

We hebben elkaar onderling gevonden vanuit de diepgevoelde wens om betekenisvol werk te doen. Die wens hebben we de afgelopen maanden vertaald naar een gezamenlijke missie om betekenisvolle organisaties wendbaar te maken, op weg naar verandering. Wij staan graag schouders aan schouder met mensen die het verschil willen maken in hun organisatie. En nog liever gaan we meteen met jou in gesprek om af te stemmen in welke opgave we samen onze tanden kunnen zetten. We horen graag van je!