Delen is het nieuwe vermenigvuldigen.

Visie op veranderen

Alles is in verandering. Altijd. Dat brengt veel goeds, maar is soms ook knap lastig. Een belangrijke basis voor succes, ligt in het goed kunnen omgaan met verandering. En dat kun je leren. Ben je leidinggevende? Dan ben je automatisch leidinggevende in een veranderende organisatie. In deze animatie en blogserie vertellen we je graag meer over onze visie op organisatieverandering. Over hoe je kansen kunt zien, hoe deze kunt pakken, hoe je valkuilen vermijdt en je organisatie een stuk wendbaarder maakt.

Zelfstandig, beter en slimmer omgaan met verandering

Changekitchen kijkt graag naar veranderprocessen vanuit het model van de ijsberg. Boven water is de ratio de baas. Maar het zijn juist de factoren ónder de oppervlakte – emoties, waarden, overtuigingen en angsten – die bepalen of een verandering slaagt. Meer weten? Bekijk dan onze ijsberg-animatie.

Welke veranderaanpak kies ik?

In deze laatste post van de blogserie: Welke veranderaanpak kun je nou het beste kiezen om je doel te behalen? Het antwoord: er bestaat geen ‘gouden formule die altijd werkt’. Maar je kunt de kans op succes wel substantieel vergroten, door deze ‘gouden uitgangspunten’ te kiezen.

Van tegenstribbelen naar meebewegen

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Niet elke reflex werkt in je voordeel, ook je verzet tegen verandering niet. Daarom in blog 6: hoe doorbreek ik weerstand, bij de mensen waar ik leiding aan geef, maar ook bij mezelf?

Geen verandering zonder weerstand

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Verandering roept bij veel mensen negatieve reacties op; ze voelen weerstand, zetten hun hakken in het zand. Meer over de oorzaken hiervan in blog 5: ‘geen verandering zonder weerstand’

De mens is meer dan z’n ratio

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Niet cijfers en doelen, maar emoties, waarden en overtuigingen bepalen of een verandering slaagt. Daarom in blog 4: hoe krijg je ook dit deel in beeld?

Succesvol veranderen, begint met leren snorkelen

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Goed omgaan met verandering is er anders naar kijken. Niet eenvoudig, want de grootste invloed blijkt onzichtbaar. Daarom in blog 3: ‘Succesvol veranderen, begint met leren snorkelen’.

Veranderen, kan ik er nog onderuit?

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Verandering is voor veel mensen een synoniem voor eindeloos veel gedoe. In blog 2 ‘Veranderen, kan ik er nog onderuit?’.

De enige constante, is verandering

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Deel 1: de enige constante, is verandering.