Een inspirerende blik op de maatschappelijke uitdagingen van morgen

Studiereizen

Changekitchen organiseert regelmatig inspirerende studiereizen voor beleidsmakers, bestuurders en andere influencers in het publieke domein van zorg en welzijn. In Nederland staan we voor een aantal complexe vraagstukken: superdiversiteit, vergrijzing, mobiliteit, welzijn en de wijze waarop we welzijn en zorg organiseren. Het doel van de studiereizen is om te onderzoeken hoe andere landen en culturen omgaan met deze thema’s. In 2019 gaat de studiereis naar India.

Eerdere studiereizen hadden inspirerende bestemmingen als Marokko, Turkije, Suriname, Iran en China. Onze studiereizen hebben elke keer een ander accent binnen het domein van zorg en welzijn. De studiereis naar India heeft een accent op technologie.

Tijdens de reis bezoeken we verschillende instellingen zoals ziekenhuizen, verpleegtehuizen, en bestuurlijke organisaties zoals provinciebesturen en consulaten. We spreken met de mensen die het beleid maken en met mensen die het vertalen naar de praktijk. Verschillende relevante invalshoeken komen daarbij aan de orde: ethiek, kwaliteit, huisvesting, architectuur, demografie, sociale mobiliteit, infrastructuur, milieu, financiën, marktwerking, economie, bestuur en organisatie. We wisselen informatie uit en gaan samen de discussie aan. We reflecteren op wat we zien, vanuit de vragen: ‘Wat betekent dit voor mij? Wat kan ik met deze ervaring, gerelateerd aan mijn eigen positie? Welke maatschappelijke kansen en oplossingen biedt dit perspectief?’. Een belangrijk doel daarbij, is om veel te leren van elkaars reflecties, inzicht en ervaring.

De gesprekken met internationale collega’s en reisgenoten, zullen deelnemers een schat aan inzichten en ervaringen opleveren. Deze shift of perspective brengt de inspiratie en verdieping die spelers in het publieke domein nodig hebben, om actuele thema’s op een andere, nieuwe manier te benaderen. Deelnemers zullen de denkpatronen, drijfveren en kansen in hun eigen functioneren, veel scherper gaan zien. Dit geeft hen de tools in handen, om de mogelijkheden en verantwoordelijkheden in de publieke sector, beter en pro-actiever in te vullen.

Wanneer: 12 – 20 oktober 2019
Kosten: € 3.250,-
Voor wie: voor iedereen die zich bezighoudt met sociale vraagstukken op het gebied van zorg en welzijn: influencers, beleidsmakers en bestuurders en andere geïnteresseerden.

Bekijk hier de folder over de studiereis naar India:

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN

Changekitchen organiseert de studiereizen veelal in samenwerking met vaste partner Jan Booij Advies. Ben je nieuwsgierig naar onze studiereizen of heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact met ons op via info@changekitchen.nl.

Bekijk hier informatie over voorgaande studiereizen

Meer weten?
Mail ons!

Changekitchen

Bekijk ook onze instrumenten