Ontdek welke denk- en gedragsstijl je verder brengt als leider.

Wat we doen

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap zit vol met paradoxen. De tegenstelling tussen betrokkenheid en distantie, tussen innovatie en behoudendheid, en tussen veranderen en beschermen. Hier mee leren omgaan maakt of je een goede leider bent of kunt worden. Changekitchen heeft de expertise in huis om je hierin te begeleiden. In onze visie zijn zelfreflectie en het bewust en flexibel omgaan met deze paradoxen, de belangrijkste eigenschappen van een goede leider.

Onze aanpak van leiderschapsontwikkeling, leert je inzien hoe overtuigingen en emoties je gedrag als leider sturen. We zetten hierbij niet in op meer theorie en modellen, maar beginnen bij jou. Wat drijft je als leidinggevende? Wat is je overstijgend perspectief? Hoe wordt je de leider, die je vanuit je diepste wezen graag wilt zijn? Hoe inspireer je je medewerkers? Hoe verbind je je organisatie blijvend met de buitenwereld? 

De antwoorden op deze vragen, plus een goed inzicht in de paradoxen van leiderschap, leert je om bewust te sturen op balans. Je leert per situatie de meest effectieve denk- en gedragsstijl toe te passen, en een evenwicht te vinden tussen ziel en zakelijkheid, tussen hard en zacht, tussen taak- en mensgericht leidinggeven.

Een omgeving die verandert, vraagt om nóg meer specifieke vaardigheden van de leider dan een stabiele omgeving. Leiderschap bij verandering betekent: heldere doelen stellen, de organisatie verbinden met de buitenwereld en actief ruimte bieden aan de verandering. Changekitchen helpt leiders om op succesvolle wijze sturing te geven aan het veranderproces. Onze expertise ligt precies in deze combinatie; leiderschap bij verandering.