Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Blog

Changekitchen deelt graag zo veel mogelijk kennis en inspiratie. Op deze pagina vind je daarom regelmatig blogposts over de vraag hoe organisaties slimmer en flexibeler kunnen omgaan met verandering; inzichten, ervaringen, do’s & don’ts, boekbesprekingen, discussies en meer.

De mens is meer dan z’n ratio

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Niet cijfers en doelen, maar emoties, waarden en overtuigingen bepalen of een verandering slaagt. Daarom in blog 4: hoe krijg je ook dit deel in beeld?

Geschreven door Thijs

Fuck ‘professioneel’! Wees een authentieke leider

Leiderschap is geen rol die je speelt. Goed leiderschap gaat over authenticiteit, over verbinding met jezelf en je omgeving. Als je geen aandacht geeft aan wat er werkelijk leeft, zal geen enkel plan slagen. In deze blogpost vertelt Saskia Drenth hoe een onverwachte vorm van leiderschap, juist tot succes leidde.

Geschreven door Saskia

Succesvol veranderen, begint met leren snorkelen

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Goed omgaan met verandering is er anders naar kijken. Niet eenvoudig, want de grootste invloed blijkt onzichtbaar. Daarom in blog 3: ‘Succesvol veranderen, begint met leren snorkelen’

Geschreven door Thijs

Een frisse blik op lerende organisaties

In staat zijn om te leren, is cruciaal voor een organisatie en haar medewerkers, meer dan ooit. In hun nieuwe boek pleiten Kegan en Lahey ervoor, een BOO te worden; een Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisatie. Met welke praktische aanknopingspunten krijg je het voor elkaar?

Geschreven door Warner

Veranderen, kan ik er nog onderuit?

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Verandering is voor veel mensen een synoniem voor eindeloos veel gedoe. In blog 2 ‘Veranderen, kan ik er nog onderuit?’.

Geschreven door Thijs

Van kwetsbaar naar raakbaar leiderschap

Leiders krijgen regelmatig het advies ‘zich kwetsbaar opstellen’. Maar is het niet veel belangrijker om ‘raakbaar’ te zijn in plaats van ‘kwetsbaar’? In dit blog vertelt Warner je meer over de positieve kracht van raakbaarheid en hoe deze je kan helpen een betere leider te zijn.

Geschreven door Warner

De enige constante, is verandering

In deze blogserie vertel ik je graag meer over de kansen en de valkuilen van organisatieverandering. Deel 1: de enige constante, is verandering.

Geschreven door Thijs